Shamanic healing  

Posted by scoalamisterelor in

ZHEN – VINDECAREA CU ORGANE DE ANIMALE

Despre aceasta metoda de vindecare misterioasa si în acelasi timp eficace din arsenalul medicinii traditionale a poporului mongol nu se stie decât foarte putin sau chiar nimic în lumea vestica.

„Zhen” este o metoda antica de vindecare care se bazeaza pe aplicarea organelor interne ale animalelor care tocmai au fost ucise sau care traiesc înca pentru vindecarea corpului uman. Pentru unii oameni, ea poate parea socanta, si totusi în cazurile în care medicina oficiala nu mai are eficienta, oamenii sunt constrânsi sa recurga la samanii si vindecatorii care practica aceasta metoda.

În acest tip de terapie, se folosesc diferite organe de la diferite animale cum sunt oile, caprele, câinii, porcii si pasarile. În fiecare din aceste cazuri, folosirea metodei "zhen" este individuala. De exemplu, se iau în considerare sexul pacientului si sexul animalului. 
Pentru copii, e recomandat sa se foloseasca organe de miei, pentru vindecarea durerilor de cap – organe de pui, uneori pacientului i se pune pe picioare ovaz înmuiat, etc. 
Variatele regiuni ale Buriatiei etnice au fiecare particularitatile ei. Metoda „Zhen” activa este practicata printre buriatii din regiunile Irkutsk si Shenehen din Mongolia Interioara, China.În satul Kukunur din districtul Alarskog, din regiunea Irkutsk, Nina Dagaeva si Michael Uhakshinov trateaza în felul urmator:

- Eu pun de obicei timp de treizeci de minute, mai ales organe de oaie, spune Mikhail Uhakshinov, chiar daca efectul organelor de porc este mai puternic decât al celor de oaie. Acest animal e mai greu si, în plus, organele sale sunt aproape identice cu cele umane.”

O metoda asemanatoare celei "zhen" era cunoscuta în Europa medievala. În memoriile lui Machiavelli este mentionat un fapt foarte interesant. În acele zile, folosirea otravurilor pentru a scapa de un oponent politic era o practica comuna. În Roma, doi membri influenti ai familiei de Medici au fost otraviti.

Unul dintre ei a murit, iar celalalt a fost plasat în burta unui magarus care nu se racise înca si a supravietuit, cu siguranta datorita caldurii si sucurilor din abdomen care au absorbit otrava. Metoda "zhen" era cunoscuta de multe popoare nomade de pastori.

Aigul, o pacienta a lui Namdak Lama Ayusheev, care practica în mod activ acest tip de terapie în Buriatia si în Moscova, spunea ca în Kyrgyzstan stia despre aceasta metoda, dar ca acum nu mai exista vindecatori care o folosesc, asa ca venise special în Ulan-Ude pentru tratament. În timpul operatiei ei de hernie, un nerv spinal fusese atins, iar picioarele ei refuzau sa asculte. Aigul nu le simtea si erau întotdeauna reci.

În haine de oaie

Mai întâi, Namdak Lama s-a rugat, cerând zeilor ajutorul pentru vindecarea bolnavei si iertare pentru sacrificarea animalului. S-a rugat ca sufletul animalului sa gaseasca o renastere mai buna. Oaia era întinsa în curtea lui Lama. Pe carpeta din clinica se aflau o saltea, o folie de plastic, o haina din blana de capra si alte haine.
Asistentii au început sa taie si sa scobeasca oaia. Mai întâi, ei au luat pielea animalului si au împrastiat-o pe folia de plastic. Aigul s-a dezbracat si s-a întins pe pielea calda, umeda a animalului.

Apoi, vindecatorul a început sa aplice organele calde care palpitau înca pe corpul pacientei: plamânii pe plamâni, ficatul pe ficat, inima pe inima, rinichii pe rinichi. Splina a pus-o pe fruntea pacientei, iar stomacul l-a învelit pe picioarele ei.


Pentru ca organele sa nu alunece de pe corpul ei, Aigul le tinea cu mâinile. Apoi, vindecatorul a pus pe picioarele pacientei intestinele animalului. Dintr-o încapere alaturata se ridicau aburi densi de maruntaie de oaie.
Vindecatorul a învelit pacienta într-o patura, apoi a strâns-o în folia de plastic, a legat-o cu sfoara si i-a pus o caciula pe cap.
În plus, Aigul a fost acoperita cu o haina din blana de oaie si cu multe paturi. Era ca o larva într-un cocon, pregatindu-se sa se nasca.
- Încearca sa dormi o ora, doua sau chiar trei, i-a zis Namdak Lama. – Cere Divinitatii sanatate si gândeste-te la faptul ca aceasta boala va disparea pentru totdeauna. Caldura trebuie sa ajunga pâna la os.
Ai putina rabdare, în curând vei avea o a doua respiratie. Cu cât transpiri mai mult, cu atât mai bine. Va scoate afara toate durerile, frigul si toxinele. Iar când frigul va disparea, fata ta va avea culoarea roz.
Nu peste mult, Aigul a spus ca picioarele i s-au încalzit.
Dupa ce a ramas astfel timp de trei ore, Lama a început sa curete pacienta. Organele interne ale animalului erau uscate, iar locurile cu probleme ieseau în evidenta, deoarece îsi schimbasera culoarea, Pe pielea oii se acumulase un lichid.
Aigul s-a ridicat cu dificultate, dar acum putea sta în picioare. A fost ajutata sa mearga la baie, spalata cu apa calda si îmbracata. Apoi a ramas si si-a recapatat puterile cu ceai fierbinte si supa fierbinte. Fata ei era roz, iar ochii ei sclipeau.


Misterul nerezolvat al terapiei "zhen":Cum explica stiinta aceasta metoda?

În 1953, omul de stiinta Reinhold Voll, creând un dispozitiv pentru a masura rezistenta electrica a tesuturilor umane, a descoperit multe puncte în care rezistenta era în mod repetat mai scazuta decât în alte parti ale corpului.

Trasând o harta a acestor puncte si comparându-le cu Atlasul Medicinii Tibetane, Voll a fost socat. Toate cele trei sute de puncte active biologic se potriveau!

Studii mai elaborate au demonstrat o legatura clara între aceste organe si punctele respective. Masurând rezistenta tesutului conector într-un anumit punct, este posibil sa se determine în mod clar starea de sanatate a unui anumit organ.

Asa s-a descoperit metoda de diagnosticare moderna a lui Voll. O dezvoltare a acesteia a constituit-o elaborarea metodei de reproducere asistata (terapia si testul rezonantei vegetative), care se bazeaza pe fenomenul ca orice corp emite usoare unde electromagnetice pe o anumita frecventa între 900 kHz si 1.5 MHz. Devierea frecventei constituie o violare a functiei organului.

Aceasta sugereaza ca stramosii nostri au folosit metode bazate pe fenomenul frecventelor de rezonanta a corpurilor. Corpurile bolnave erau însanatosite cu ajutorul animalelor.

În general, aceasta metoda constituie o parte neexplorata a medicinii traditionale. Din nefericire, din ce în ce mai putini oameni cunosc si folosesc experienta de mii de ani a pastorilor nomazi , dar în acelasi timp lumea moderna se concentreaza pe folosirea medicinii naturale, inclusiv a metodelor naturale de tratament. „Tot ceea ce creste este medicament, tot ceea ce umbla este tot medicament”, spune "Chzhud-shi", Enciclopedia Medicinii Tibetane.

Elena Baldaeva ,
Guide at Hermetic Institute of Studies, Research, Training and Personal Development


This entry was posted on vineri, februarie 03, 2012 at vineri, februarie 03, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

add this

Creative Commons License
Copyright 2009 - Scoala Misterelor by Raul Petrisor is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.