Timpul a sosit.  

Posted by scoalamisterelor in ,


Timpul a sosit.

Într-un  final timpul a sosit sa va ofer ce am promis încă de la începutul Scolii Misterelor în Romania, lucru într-un Templu al Misterelor așa cum trebuie sa fie el conform școlilor de mistere de pe Terra. Ritualuri cu tradiție ancestrala de peste mii și mii de ani, sub forma în care au fost ele realizate în vechiul Egipt, Babilonia, Asiria, etc.

Așa cum pentru a înțelege ce este sa fi român trebuie să mergi și să studiezi istoria ancestrală a strămoșilor de pe aceste meleaguri, a fi creștin trebuie să mergi la rădăcinile creștinismului. În același fel pentru a înțelege mai mult ce înseamnă să fi OM trebuie să mergem la originile umanitarii. Să le înțelegem și astfel să le acceptăm pentru a ajunge într-un final să ne eliberăm, pentru ca umanitatea să ajungă într-un final să se trezească spiritual din nou. Să ajungem să înțelegem ce suntem și nu în ultimul rând de ce suntem aici.

În acest weekend sub îndrumarea și coordonarea atentă a unui magician de excepția Ina Cüsters-van Bergen cei care au fost prezenți au avut șansa pentru prima dată în Romania să își înmoaie degetele și să guste din dulceața Olimpului, a savura puțin din Hrana zeilor și de a trage cu ochiul dincolo de valurile cunoașterii. Ați avut șansa să vedeți cat de cat ce înseamnă Marea Muncă.

Chiar daca putem considera acest workshop o realizare, o materializare a cea ce v-am promis si despre ce v-am vorbit de-a lungul a câțiva ani, în realitate am deschis o noua portiță așteptată de mulți cu sufletul la gură. Cărarea către templul cunoașterii și misterele ancestrale a fost dezvăluita și de acum înainte totul depinde de fiecare individ în parte cât de mult sau de departe vrea să meargă.

Magul lucrează prin ceremonii colective dar desăvârșirea lui este individuală, în interiorul templului personal. Procesul alchimic iar apoi cel de șlefuire a pietrei filozofale este unic pentru fiecare în parte dar lumina și frumusețea radiată din aceasta este un dar către umanitate. Calea magicianului hermetic nu este una în care guru stă în fata să te tragă de mânecă, una în care profesorul este un babysitter spiritual. Calea magului hermetic este formată din două fațete fără de care nu poate exista, în același fel cum orice monedă trebuie să aibă doua părți. Este partea interioară, plină de întrebări, căutări, individuale sau umanitare, care ne face să devenim mai buni în primul rând cu noi înșine, pentru ca am uitat să facem acest lucru, iar apoi cu cei din jurul nostru. Cea de a doua parte în care magicieni se unesc în forte și caractere pentru a atinge scopuri umanitare imposibil de realizat altfel. Sub aceasta formă ceremonială își unesc forțele, cunoașterea și calitățile precum ce trei magi de la răsărit pentru a lucra în folosul umanității sau a duce mesajul ei în fata Divinității.

Accesul la mistere nu este un lucru ușor și trebuie tratat cu respectul și cinstea cuvenită. Adesea implică o munca de șlefuire a caracterului, personalității, calităților și virtuților necesare unui OM care tine o viața întreaga. Este însa un lucru nemaipomenit care aduce roade neașteptate, nebănuite și adesea neimaginate de către cel care pornește pe această cale.

Daca telul de a ajunge până la pragul templului și a gusta din savoarea lui a fost atins în mia puțin de doi ani (lucru programat pentru 5 ani) am îndrăzneala de a va propune ca măcar în  aceeași unitate de timp să putem să ajungem să avem o locați și un templu adecvat studiul misterelor iar la intrarea în acesta să scrie ca și pe frontispiciu din Delfi „Omule cunoaște-te pe tine însuți.” Astfel încât această locația să ne aducă noi surse de cunoaștere, bogății spirituale și bucurii. Aceste lucru este foarte posibil tot cea ce sa făcut a fost doar cu o mana de oameni dar acum suntem mult mai mulți care se pot implica și pot crea ceva nu doar pentru noi ci și pentru cei din jur și umanitate.

This entry was posted on marți, martie 15, 2011 at marți, martie 15, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

add this

Creative Commons License
Copyright 2009 - Scoala Misterelor by Raul Petrisor is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.