Templul Magiei Înalte  

Posted by scoalamisterelor in , ,

Templul Magiei Înalte  de Ina Custers – van Bergern

După cum știți in martie Ina va veni in Romania pentru a avea un workshop despre magia înaltă. Este autoarea unei cărți de excepție The Temple of High Magic – Hermetic Initiation in the Western Mystery Tradition.

Încă de la primele pagini ale acestei cărți suntem impresionați de prefața oferita de Gareth Knight, o somitate în domeniul științelor ezoterice și tradiției vestice.
Cartea este plină de informații, metode și tehnici care le poți pune în practica imediat pentru ca astfel sa îți creezi o baza solida și bine structurata a practicilor magiei ceremoniale și personale în tradiția hermetică.

Scopul cărții în primul rând este de a ne ajuta să ne clarificăm anumite lucruri, noțiuni, aspecte legate de magia spirituale după cum spune chiar scriitoarea.

„Magia Spirituală este realmente o tradiție pierduta. Găsesc alarmant ca cel mai bun mod de a explica magia spirituala este prin folosirea terminologie din filozofia estică: magia ca „yoga vestică”, forța magică ca și qi, sistemul magic ca întreg in termeni din Kundalinii Yoga. Cuvintele care descriu exercițiile spirituale vestice au fost încărcate cu conotații negative. Magia este considerata ca fiind ceva înfiorător, o pseudo-religie. In același timp oamenii moderni care sunt interesați în spiritualitate socotesc a fiind normal și natural a practica exerciții din tradiții șamanice din jurul lumii. Când le spun ca noi in vest avem tradițiile noastre șamanice cu exerciții unice sunt surprinși.”

Simplitatea explicațiilor, dar în același timp fără a pierde din profunzimea mesajului transmis, ne face sa înțelegem și să avem o imagine mult mai clara, concisă și lipsită de dubii despre ce înseamnă magia înaltă cum o putem folosi pentru a ne dezvolta spiritual a ne șlefuii sau a devenii noi înșine.

Pot spune fără reținere că aceasta carte trebuie adăugata pe lista cărților care trebuie sa existe în biblioteca fiecărui magician vestic implicat în studiul hermetismului.

De la prima parte a cărții în care se lămuresc într-un mod foarte clar si concis anumiți termeni si aspecte ale tradiție hermetice se trece direct la partea practica și modalități de practicare, aplicarea lor in viața mondena.

Sunt explicate costumația magicianului în templu, structura și bazele funcționarii templului. Ustensilele folosite, locația și motivația folosirii lor. Este descris rolul fiecărui ofițer în cadrul templului, cele patru puncte cardinale, arhanghelii prezenți în templu și animalele sfinte. Explicarea arborelui vieții, a sefirelor și celor patru lumi. Fiecare din aceste părți fiind îmbogățită cu aspecte practice, ritualuri și meditați speciale. La care am adăuga crucea kabbalistică, ritualul stâlpului de mijloc (varianta Israel Regardie) și ritualul de purificare cu pentagramă, explicate foarte clar și cu multe detalii.

In mod cert pot spune ca aceasta carte va pune bazele unei practici magice structurate și bine definite care în același timp respecta tradiția hermetică.

This entry was posted on sâmbătă, februarie 12, 2011 at sâmbătă, februarie 12, 2011 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

add this

Creative Commons License
Copyright 2009 - Scoala Misterelor by Raul Petrisor is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.