Arta Divinatiei  

Posted by scoalamisterelor in

Cuvântul divinație (divination) este format din două cuvinte “divine” și “action“ sau în traducere liberă divinația se ocupa cu aflarea voii și al modului în care acționează divinitatea.

Arta divinație ne oferă posibilități practice de a acumula, accesa lucruri ascunse despre un eveniment din trecut, prezent sau viitor printr-un contact direct sau indirect cu lumile superioare. Practica divinației a fost răspândită dea lungul istoriei prin toate culturile, pagane sau creștine, adesea însă fiind responsabilitatea preotului , shamanului, profetului, oracolului, vraciului, sau a  tuturor celora care sub o forma sau alta au puteri sau calutăți extrasenzoriale.

Unele metode de divinaţie implică comunicarea cu lumea spiritelor, acest lucru având loc prin intermediul transei, viziuni, vise sau comunicări din partea ghizilor sau a îngerilor păzitori. În principal, presupune înzestrarea divinatorului cu anumite capacităţi. Cele mai frecvente forme de divinaţie neorganizată sunt:
 • Premoniţia sau Precogniţia este forma divinatorie (parapsihologie) prin care anumite persoane pot accesa cunoaşterea unor evenimente, informaţii viitoare ce nu pot fi explicate în mod conştient prin cunoaşterea prezentă sau anterioară.
 • Prezicerea viitorului sau harul profeţiei este capacitatea de a afla cu exactitate evenimentele viitoare, mai mult sau mai puţin indepartate în timp.
Arta Divinatorie se poate realize prin:

 1. Interpretarea semnelor, întâmplărilor și situațiilor care au loc 
 2. Comunicarea cu lumea spiritelor
 3. Sisteme organizate
Centrul energetic pentru premoniţie este amplasat în hipotalamus, lobul stâng.
Sistemele organizate de divinaţie permit divinatorului să aplice tehnici de divinaţie, chiar dacă nu are înclinaţii extraordinare, prin exerciţiu, putându-se dezvolta capacităţiile extrasenzoriale.

Toate sistemele de divinaţie, şi în special cele organizate, au un model de funcţionare bazat pe două etape:

 1. Formularea unei întrebări sau identificarea unei situaţii – necesitatea divinaţiei vine din interior.
 2. Folosirea unei metode de conectare la planurile (lumile) superioare prin sau cu ajutorul unor semne, simboluri, metode etc. pentru aflarea răspunsului căutat.
Gradul de exactitate al răspunsului, precum şi corectitudinea cu care acesta este interpretat depinde de mai mulţi factori:
 1. Cantitatea cunoaşterii divinatorului;
 2. Calitatea cunoaşterii divinatorului;
 3. Capacitatea divinatorului de a se conecta la lumile superioare;
 4. Capacitatea divinatorului de a se implica în proces;
 5. Capacitatea divinatorului de a interpreta simbolurile primite
Este imposibil predarea în detaliu a fiecărui sistem de divinatiție, însă noi vă oferim cele mai des folosite metod în societatea modernă. Aceste cursuri sunt modulare. Ele incep cu modulul 0 dar nu este necesară parcurgerea lor in ordine liniară 1, 2, 3... De fapt nici nu este necesară parcurgerea și asimilarea întregului pachet.

Noi credem și consideram ca fiecare din voi este unicat și este trimis cu un anumit set de calități și lecții de învățat. Motiv pentru care ar fi impropriu obligarea asimilarii unui sistem care nu este specific sau vi se potrivește și pe care adesea în aceste condiții nu îl vei mai folosi.

Recomandarea noastră este să deveniti experți în cel putin doua sisteme de divinație.

Modul 0 - Generalitati

Ce este divinatia, de câte feluri, cum să o folosim și când, evitarea capcanelor care apar în procesul divinatoriu, modalități de a crea și pune întrebări, starea necesară pentru realizarea unei divinații viabile și  bune,  metode de relaxare și meditație vor fi doar câteva din cele ce se vor discuta în acest modul.

Divinație 1 - Radiestezie – durată o zi

Se vor studia și discuta despre :

 • Ce este și cum se poate folosi radiestezia 
 • Ustensilele radiestezice și modul de folosire (pendul, bagheta în de L, ansa etc)
 • Scara valorică de la 1-10 sau procentuală și modalități de folosire
 • Metode de optimizare a vieții personale
 • Voia Divina – voința umană
 • Contractual personal sau misiunea personală
 • Cele 4 lumi kabalistice și modul de folosire în radiestezie
 • Diagnoza kabalistică a unei situații, persoane etc.
 • Radiestezia mentală
 • Intrarea în sanctuarul de lumină
 • Contactarea sinelui superior

Divinație 2 – Tarot – o zi
Divinație 3 -  I ching – o zi
Divinație 4  - Rune – o zi

This entry was posted on marți, mai 04, 2010 at marți, mai 04, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

add this

Creative Commons License
Copyright 2009 - Scoala Misterelor by Raul Petrisor is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.